Solidança s’implica un any més en la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una aposta pel medi ambient en la lluita contra el canvi climàtic

La ReparaTruck i la presentació de La DidalTruck com a protagonistes d’aquesta edició a la SEPR2020. L’entitat també ha innovat amb èxit en la realització dels tallers de prevenció de residus en format virtual amb èxit.

Del 21 al 29 de novembre a Solidança hem celebrat la Setmana Europea de Prevenció de Residus (SEPR) 2020 amb un total de 36 iniciatives per a promoure la sensibilització ambiental i la prevenció de residus, a través de la reutilització i la reparació, aconseguint sensibilitzar a més de 2700 persones.

Una de les accions principals d’aquesta setmana és la participació anual a la campanya Jo Reutilitzo, i tu?, promoguda per AERESS, on es fomenta la utilització de la Calculadora de CO2 a les botigues Solidança/Roba Amiga. Aquest any s’han pogut evitar més de 19.500kg de CO2 a l’atmosfera amb els 5.321,5kg venuts.

Enguany, davant la crisi COVID19, hem adaptat els nostres serveis a les mesures preventives i reorientat tallers en format virtual. Un total de 13 serveis mòbils d’autoreparació a diferents municipis amb La Didaltruck i La ReparaTruck; així com la realització de tallers i assessoraments  virtuals als municipis de Rubí, Cardedeu i Viladecans, i la participació al Websèrie Fes-ho Tu Mateix, una acció impulsada per la Diputació de Barcelona i l’ARC.

 

 

 

També s’han portat a terme campanyes d’educació ambiental a les escoles, destacant l’acció a l’institut Baix Montseny de Sant Celoni, amb xerrades i tallers, sensibilitzant a més de 85 alumnes. I per tercer any consecutiu, s’ha tornat a realitzar la campanya Reendolla’t a Sant Just a les escoles del municipi, enfocada en la sensibilització envers els residus PAEE (Petits Aparells Elèctrics i Electrònics), amb més de 200 alumnes sensibilitzats a través de xerrades de sensibilització ambiental i de la col·locació de contenidors als centres educatius.

Aquestes han sigut unes jornades diferents que ens han permès reinventar-nos per promoure la prevenció dels residus com a millora del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic. Des de l’entitat agraïm l’esforç i la rapidesa per part de l’equip en la digitalització i l’adaptació dels serveis als nous formats, a més de la confiança de les administracions en la nostra entitat.

I recordeu, vosaltres també podeu promoure la prevenció de residus durant tot l’any!

Compreu articles de segona mà a les botigues Solidança/ Roba Amiga i participeu a les activitats que organitzem des de l’entitat amb la Didaltruck, la ReparaTruck i els tallers de reparació d’aparells. Visiteu la nostra AGENDA WEB!

 

 

  • Cat
  • Cast