Tanquem la segona edició del programa Treballa’t de Sant Vicenç dels Horts amb resultats exitosos

Persona en una formació de Solidança prenent nota

El programa ha permès inserir en el món laboral un total de 126 persones des del setembre de 2022 fins al juliol de 2023

El projecte Treballa’t de formació i acompanyament a la inserció és una iniciativa que té l’objectiu d’incrementar l’ocupabilitat de les persones que es troben en situació d’atur amb l’adquisició de competències tècniques i transversals, així com de coneixements en TIC i en recerca de feina, a través d’itineraris personalitzats d’inserció. Aquest programa es duu a terme al municipi de Sant Vicenç dels Horts.

La iniciativa està enfocada a fomentar la inserció sociolaboral de col·lectius en situació d’atur mitjançant orientacions individuals, accions formatives, pràctiques a empreses i insercions en el mercat laboral. L’atenció holística personalitzada és l’eix que permet a les persones usuàries adquirir les habilitats i els coneixements relacionats amb les TIC i el procés de cercar feina.

Des de Solidança comptem amb un gran equip de professionals i tècniques que han aconseguit resultats molt positius després de mesos seguits de treball i dedicació, formant, acompanyant i promovent la inserció de les persones que es troben a l’atur i en situació de vulnerabilitat social al municipi.

Una edició amb formació nova

L’experiència de Solidança dins l’àmbit de l’acompanyament i la inserció sociolaboral ha afavorit l’èxit dels resultats de la segona edició del programa. De les 261 persones que hem atès entre setembre de 2022 i juliol de 2023, 49 es van formar a través dels nostres cursos i 126 es van inserir amb èxit en el mercat laboral. En aquesta edició hem aconseguit tancar col·laboracions amb 221 empreses que han ofert les seves respectives ofertes de feina.

De cara a aquest curs, hem ampliat l’oferta formativa per ajustar-nos a les necessitats de les persones usuàries. En aquest sentit, hem tingut un retorn molt positiu. Durant aquesta edició, hem comptat amb modalitats especialitzades en logística de magatzem en e-commerce, competències bàsiques TIC, econeteja i desinfecció, gestió de residus, millores de cara a l’elaboració del CV, tècniques de recerca de feina i metodologies per preparar entrevistes de feina.

La iniciativa de Solidança i de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts és el primer projecte que es reconeix pel Banc de Bones Pràctiques, dins el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquest programa està impulsat en el marc del Projecte Singulars, d’Orientació i Formació del departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i el duem a terme en col·laboració amb la Fundació Maria Auxiliadora.

Des de Solidança seguim treballant per avançar cap a la inserció sociolaboral en els municipis amb què col·laborem, a través de programes que ofereixin oportunitats laborals a persones que volen incorporar-se en el mercat de treball.