Torna Treballa’t: un projecte de formació i acompanyament de persones aturades

Aquest setembre reprenem la segona edició del programa Treballa’t, una iniciativa d’orientació i formació per millorar l’ocupabilitat i enfortir les capacitats personals de persones aturades al municipi de Sant Vicenç dels Horts.

El projecte està enfocat a fomentar la inserció sociolaboral de col·lectius en situació d’atur mitjançant orientacions individuals, accions formativespràctiques a empreses i insercions al mercat laboral. A través d’una atenció holística personalitzada, Treballa’t garanteix l’adquisició de competències tècniques i transversals de les seves usuàries, a més de coneixements especialitzats en eines TIC i recerca de feina.

L’experiència de Solidança dins l’àmbit de l’acompanyament i la inserció sociolaboral, ha afavorit l’èxit dels resultats de la primera edició del programa, superant els objectius marcats a l’inici del projecte. De les 249 persones que es van atendre al llarg del 2021, 188 d’elles van estar acompanyades amb un itinerari personalitzat, 116 es van formar a través dels nostres tallers, i 90  es van inserir amb èxit al mercat laboral.

De cara a aquest nou curs, hem ampliat l’oferta formativa per ajustar-nos a les necessitats de les persones usuàries. Tindrem modalitats especialitzades en logística de magatzem en e-commerce, identificació digital, tècniques de millora del CV o preparació d’entrevistes de feina.

Aquest programa depèn i està impulsat en el marc del Projecte Singulars, d’Orientació i Formació del departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i el realitzem en col·laboració amb la Fundació Maria Auxiliadora.  El programa està impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

Emprenem amb ganes aquesta nova edició, amb la motivació d’assolir nous reptes i continuar apostant per la inserció sociolaboral.