Torna Treballa’t: un projecte de formació i acompanyament de persones aturades

Al juliol de 2022, reprenem la segona edició del programa Treballa’t (2022-23), una iniciativa d’orientació i formació per millorar l’ocupabilitat i enfortir les capacitats personals de persones aturades al municipi de Sant Vicenç dels Horts.

El departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, amb el suport del Pla Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, gestiona el Programa Treballa’t: enforteix les teves capacitats cap a la inserció, en el marc dels projectes singulars de la línia Orientació i Formació, que està sent executat per Solidança des dels inicis.

El projecte està enfocat a fomentar la inserció sociolaboral de col·lectius en situació d’atur mitjançant orientacions individuals, accions formativespràctiques a empreses i insercions al mercat laboral. A través d’una atenció holística personalitzada, Treballa’t garanteix l’adquisició de competències tècniques i transversals de les seves usuàries, a més de coneixements especialitzats en eines TIC i recerca de feina.

L’experiència de Solidança dins l’àmbit de l’acompanyament i la inserció sociolaboral, ha afavorit l’èxit dels resultats de la primera edició del programa, superant els objectius marcats a l’inici del projecte. De les 249 persones que es van atendre al llarg del 2021, 188 d’elles van estar acompanyades amb un itinerari personalitzat, 116 es van formar a través dels nostres tallers, i 90  es van inserir amb èxit al mercat laboral.

De cara a aquest nou curs, hem ampliat l’oferta formativa per ajustar-nos a les necessitats de les persones usuàries. Tindrem modalitats especialitzades en logística de magatzem en e-commerce, identificació digital, tècniques de millora del CV o preparació d’entrevistes de feina.

Aquest programa depèn i està impulsat en el marc del Projecte Singulars, d’Orientació i Formació del departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i el realitzem en col·laboració amb la Fundació Maria Auxiliadora.  El programa està impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

Emprenem amb ganes aquesta nova edició, amb la motivació d’assolir nous reptes i continuar apostant per la inserció sociolaboral.

  • Cat
  • Cast