25.000 kg de CO₂ evitats a l’atmosfera i més de 17 milions de litres d’aigua estalviats durant les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Tanquem la Setmana Europea de la Prevenció de Residus compartint amb vosaltres els exitosos resultats de les activitats d’enguany. Entre els dies 19 al 27 de novembre hem realitzat més de 45 accions i activitats, on més de 4.496 persones han estat sensibilitzades.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és un projecte nascut del programa LIFE+ de la Comissió Europea, amb l’objectiu d’organitzar durant una mateixa setmana a tot Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus i la seva correcta gestió.

En l’edició d’enguany, amb les activitats organitzades per Solidança, hem aconseguit reduir l’emissió de més de 25.711 kg de CO₂ a l’atmosfera, a més d’estalviar 17.015.056 litres d’aigua al planeta.

Tot això, ha estat possible gràcies a la implicació de diversos sectors, com entitats i Ajuntaments, però sobretot per la gran participació ciutadana.

Serveis d’autoreparació com els de la Reparatruck o la Didaltruck, d’Assessoraments, Tallers, campanya de recollides de Petits Aparells Electrodomèstics a les escoles, l’ús de la calculadora d’estalvi durant les compres a les nostres botigues amb la iniciativa Waste-Watchers, la celebració d’un Mercat de Segona Mà, o participar en l’Acció reivindicativa pel Pacte per a la Moda Circular a Glòries, han estat algunes de les aportacions de la nostra entitat a la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

Gràcies a la gran acollida de la Reparatruck i la Didaltruck, els serveis mòbils d’assessorament tèxtil i de reparació d’aparells elèctrics i electrònics, hem aconseguit estalviar entre totes més de 88,5 kg de residus al planeta, i sensibilitzat a 290 persones.

Els serveis d’Assessorament, en canvi, han permès un estalvi de més de 37 kg de residus, i la campanya de recollida de Petits Aparells Electrodomèstics a les escoles, fins a 85 kg.

Amb la iniciativa Waste-Watchers, una campanya a les botigues de Solidança / Roba Amiga, on les clientes poden calcular l’estalvi d’emissions de C02 en la seva compra, gràcies a la calculadora d’Aeress, hem conclòs la setmana amb 25.484 kg d’estalvi de CO₂ a l’atmosfera i 16.805.096 litres d’aigua al planeta.

A més de l’obertura d’una nova botiga de segona mà a Girona, la desfilada de moda sostenible a l’Encant de Salt, i la primera edició del Mercat de Segona Mà a la Deixalleria de Viladecans; totes activitats organitzades amb l’objectiu de sensibilitzar a la població vers l’impacte que generen els residus tèxtils sobre el medi ambient.

Gràcies a totes per fer-ho possible un any més!

  • Cat
  • Cast