Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient, una data per recordar el compromís diari que tenim amb el planeta

Avui, 5 de juny, commemorem el Dia Mundial del Medi Ambient, recordant el compromís que tenim com a entitat amb el planeta, en diversos àmbits. Apostem per la protecció del medi ambient a través d’una estratègia d’economia circular, social i solidària; amb un enfocament de millora contínua.

Remarquem la nostra contribució en diferents activitats mediambientals:

  • En la recollida i correcta gestió del residu tèxtil a través dels contenidors de Roba Amiga. En aquest cas, apostem per un model de gestió amb valor social basat en la qualitat del servei i en la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social
  • En l’impuls de l’economia circular gràcies a les botigues Solidança / Roba Amiga i als projectes d’innovació tèxtil. A les botigues de Solidança / Roba Amiga, promovem la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social i, alhora, és un punt de sensibilització ambiental i social.
  • Gràcies a la gestió i dinamització de 6 deixalleries, a través d’un model propi de deixalleria que permet crear llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, així com esdevenir un espai dinàmic i de sensibilització ambiental per la ciutadania.
  • Pels serveis de recollida de residus voluminosos, amb trasllats i buidatges a empreses i particulars. Adaptem una modalitat de recollida al mateix domicili fent possible la preservació dels mobles en bon estat per a la seva reutilització en la venda de segona mà.
  • Per l’educació ambiental i les activitats de prevenció de residus amb Cercle Zero, amb les que empoderem a la ciutadania i promovem campanyes de sensibilització pel creixement de l’Economia Circular i Social.

A més, organitzem amb motiu d’aquest dia, la Festa del Medi Ambient a la Deixalleria de Viladecans, pel pròxim divendres 7 de juny, una trobada de caràcter festiva on posar en relleu activitats relacionades amb el respecte i la cura mediambientals, com una desfilada de moda sostenible, acompanyada de concerts i altres activitats.

Un compromís certificat, més enllà de la voluntat

Com a entitat compromesa amb la salut mediambiental del planeta, Solidança fa més de 10 anys que compta amb un sistema de gestió ambiental (SGA) certificat amb els requisits de la UNE-EN ISO 14001:2015 i verificació EMAS. D’aquesta manera, apostem pel compliment dels requisits legals ambientals, i la protecció del medi ambient a través d’una estratègia d’economia circular, social i solidària; amb un enfoc de millora contínua.

Es comparteixen dos elements rellevants del SGA de Solidança: la Política Ambiental i la Declaració Ambiental.

  • Cat
  • Cast