Seguim creant llocs de treball gràcies a les més de 4.000 tones de roba recollida als contenidors Roba Amiga/Solidança

Solidança/ Roba Amiga hem recollit durant el 2020 un total de 4.043 tones de roba per a la seva preparació per a la reutilització, evitant l’emissió d’un total de 14.389 tones de CO2 a l’atmosfera (acció que equival a un avió ple que viatja cada dia durant tres mesos de Barcelona a Nova York).

Aquest servei de recollida i gestió de roba usada es realitza actualment a 63 municipis col·laboradors amb un total de 611 contenidors taronges. La implicació ciutadana d’aquests municipis, ens ha ajudat a seguir amb la nostra missió, arribant a la fita de 47 llocs de treball reservats per a realitzar itineraris d’inserció amb persones en situació de vulnerabilitat social.

 

En un moment en què la situació econòmica i sòcio-sanitària esdevinguda per la pandèmia ha agreujat les circumstàncies dels col·lectius amb més risc, l’entitat ha seguit donant suport a un total de 620 persones ateses. Un fet que remarca la importància de les entitats socials com a eina clau per fer front a aquesta nova situació social i ambiental.

 

A més, mantenim un nivell de retorn social important amb l’entrega social de 7.352 peces de roba a 824 famílies que es troben en risc d’exclusió, i seguim potenciant les botigues  circular amb projectes de servitització com el Gira la Roba a la nostra botiga al C/Casanova 26. 

 

Així doncs, Solidança/Roba Amiga aposta per un any 2021 on l’entitat segueixi treballant per a les persones del territori, per la cohesió social del país a través d’activitats de protecció del medi ambient, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. El 2021 es presenta ple de reptes, on fomentar la circularitat en la gestió del residu tèxtil serà un objectiu clau així com millorar el seu índex de recollida selectiva, actualment situat en un 12%. Seguim treballant.

Des de l’entitat, agraïm la implicació i col·laboració de la ciutadania i dels Ajuntaments que des de fa anys confien en el programa Roba Amiga.

 

Gràcies per la teva col·laboració! 

La teva roba crea llocs de treball. Fem-la útil!

 

 

  • Cat
  • Cast