Un any d’èxit del programa SOLIDANÇA-INSEREIX

El programa SOLIDANÇA-INSEREIX és un projecte d’inserció sociolaboral de Solidança a través de la formació in situ en el lloc de treball de les persones treballadores que fan un itinerari d’inserció a l’entitat acompanyades per una tècnica d’inserció i una tècnica de prospecció. 
 
Els itineraris d’inserció és un pla de treball on la persona treballadora i la persona que realitza l’acompanyament defineixen uns objectius per millorar l’ocupabilitat. Aquests itineraris són personalitzats on s’utilitza una metodologia molt treballada i amb un equip tècnic multidisciplinari que fan un acompanyament personalitzat i holístic de la persona on la formació és clau. En aquest itinerari hi ha una part d’intermediació laboral realitzada per una prospectora on s’estableixen les relacions amb les empreses per tal d’aconseguir la inserció sociolaboral a l’empresa ordinària. 
 
I és aquí, en la formació, on el programa INSEREIX adquireix una importància vital per a la formació dins dels programes d’inserció a Solidança. És per això que es proposa una metodologia integral a través d’itineraris d’inserció sociolaboral i un acompanyament individualitzat mitjançant tutories i accions grupals que han permès detectar els factors personals, laborals i formatius de cadascuna de les persones; factors que, en definitiva, poden incidir en les situacions de vulnerabilitat actuals o actuar com a impulsors per superar la situació de crisi personal i laboral. 
 
En el primer any del programa, 102 persones s’han beneficiat del programa a través dels itineraris d’inserció fent formacions en competències lingüístiques en català o castellà, millora en les competències TIC o coneixement d’eines i recursos per a la recerca de feina. 
 
Gràcies als itineraris d’inserció i a la formació contínua finançada per INSEREIX, 26 persones han signat un contracte en l’empresa ordinària i 45 empreses han estat sensibilitzades per al foment de la contractació de persones amb situació d’exclusió social. 
 
Des de l’entitat, agraïm la col·laboració de la Fundació La Caixa i de les empreses que aposten per la Responsabilitat Social Corporativa, ja que, confiant en el nostre projecte, ens ajuden a fer realitat la nostra missió. 
 
Des de Solidança continuem apostant per la inserció sociolaboral i per les formacions professionalitzadores com a eina de creació d’oportunitats laborals.

Aquest projecte rep el suport de Fundació La Caixa.

  • Cat
  • Cast