83 persones formades al Centre de Formació de Solidança durant 2022

Aquest 2022, al Centre de Formació de Solidança hem atès a 83 alumnes en diversos cursos i àrees educatives, segons la demanda del mercat, amb l’objectiu de crear noves oportunitats laborals per a les persones participants.

Al nostre centre de formació situat a Sant Just Desvern, disposem al llarg de l’any d’una gran oferta de cursos de formació professionalitzadora gratuïts amb un alt índex d’ocupabilitat.

A més, aquestes formacions van acompanyades de tallers tècnics de recerca de feina, el desenvolupament de competències transversals i la possibilitat de realitzar pràctiques a empreses del sector.

Com a novetat del 2022, vam decidir apostar per fomentar la formació en dones, oferint una segona edició del curs d’Instal·lació i manteniment de plaques solars dirigit únicament a dones, amb el propòsit d’augmentar i animar la seva presència en aquest sector força masculinitzat. Una formació exitosa, que ha permès la inserció d’algunes de les participants en un nou projecte laboral, la Brigada de SoliEnergia, creat per garantir l’ocupació a les alumnes, gràcies a la subvenció rebuda com a Projecte Singulars.

En general, les modalitats educatives destacades del 2022 han estat les següents: Formació d’Instal·lació i manteniment de plaques solars, Gestió administrativa en empreses de residus, Curs de Logística i E-commerce i Curs de Magatzem en E-comerç.

La Formació d’Instal·lació i manteniment de plaques solars, ha gaudit de dues edicions aquest 2022, amb un total de 18 persones formades. En la segona edició, vam decidir dirigir-la a dones, amb l’objectiu de trencar amb estereotips de gènere en aquest camp. Durant el curs, les alumnes han après les tècniques bàsiques d’instal·lació i manteniment de plaques solars fotovoltaiques, a més de competències transversals, digitals, i de recerca de feina, tot això acompanyat amb pràctiques formatives no laborals.

El Curs de Gestió administrativa en empreses de residus, de la mà del Programa Incorpora de La Caixa, ha acollit a 7 participants, que han après les tècniques de funcionament del Sistema Documental de Residus (SDR). A més, han rebut formació en altres àrees de reforç, com en competències transversals i digitals, i han posat en pràctica els seus coneixements duent a terme pràctiques formatives no laborals en empreses.

Pel que fa el Curs de Logística i E-Commerce, també d’Incorpora, les 18 alumnes assistents han après tècniques en gestió de magatzem, s’han graduat amb el carnet de carretoner i pont grua, a més de rebre formació en competències transversals i digitals i fer pràctiques formatives en empreses del sector.

Per últim, la Formació de Magatzem en E-comerç, emmarcada en el projecte Portes al Canvi de la convocatòria COSPE, ha estat enguany adreçada a persones migrades en situació de vulnerabilitat social per tal de formar-se en logística, concretament en preparació de comandes en línia, un sector que ha augmentat considerablement a causa de la pandèmia. Les 15 persones participants també han rebut formació en competències transversals, digitals, de recerca de feina, i pràctiques formatives no laborals.

D’altra banda, a través del Programa Treballa’t hem atès a 25 persones a través de tallers d’econeteja i desinfecció, d’elaboració de CV, de competències TIC, de recerca de feina i entrevistes.

També hem ofert formacions internes a personal de l’entitat que pertany a programes d’inserció com el Programa de Formació i Treball ESAL, amb cursos de comunicació, d’intel·ligència emocional, o de treball en equip.

El Programa Incorpora forma part de la Fundació La Caixa.

El projecte ESAL rep el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE).

El Projecte Singulars, d’Orientació i Formació és del departament de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, i el realitzem en col·laboració amb la Fundació Maria Auxiliadora.  El programa està impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

El Projecte Portes al Canvi de la convocatòria COSPE rep el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes i de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

  • Cat
  • Cast