Repassem les grans fites d’aquest 2023

S’acaba l’any i volem fer balanç de tota l’activitat recordant i compartint amb totes vosaltres les accions més destacades que hem viscut al llarg d’aquests mesos:

Publiquem Cercle Zero, el portal d’activitats d’educació ambiental
Solidança crea per primer cop, un portal on recollir el seguit d’activitats que realitza prèvia comanda d’institucions públiques i Ajuntaments, per tal de visualitzar cap a la ciutadania l’agenda completa de totes les activitats alhora de generar sensibilització envers la problemàtica ambiental.

Guanyem el Premi Més Mataró
Com a entitat vam ser guardonades amb el Premi Més Mataró Empresa Societat a les millors iniciatives de responsabilitat social en el sector empresarial de la ciutat.

Desfilada Miriam Ponsa
La dissenyadora de moda Miriam Ponsa presenta la seva nova col·lecció de moda sostenible a la planta de triatge tèxtil Solidança/Roba Amiga de Sant Just Desvern.

Obrim Circular, un nou concepte de botiga vintage en format online i al centre de Barcelona
Impulsem Circular, un nou concepte enfocada en la venda de productes de segona mà amb valor social especialitzats en la moda vintage. Trobareu la botiga Circular en dos formats: en un punt de venda físic amb un nou concepte de botiga al centre de Barcelona (C/Tallers, 21), i com a plataforma web per a la venda de productes online (www.circularsecondhand.org).

Creem nous productes a partir de fibres de Circutex:
Amb l’objectiu de donar circularitat al teixit de feltre reciclat utilitzat en la creació de Circutex, el contenidor tèxtil, Solidança impulsa, conjuntament amb Eurecat i amb el suport d’ACCIÓ, nous prototips amb diferents dissenys basats en l’ecodisseny.

Instal·lem sensors volumètrics als contenidors de Roba Amiga:
Impulsem “Teixint rutes cooperatives”, el projecte que optimitza les rutes de recollida de roba de manera intel·ligent amb l’ajuda d’uns sensors volumètrics i una plataforma digital que permet el seu monitoratge.

Rebem menció especial als premis Ecodisseny pel contenidor Circutex
Solidança rep la menció especial d’honor a la categoria Producte en Desenvolupament pel projecte CIRCUTEX, el contenidor tèxtil- no tèxtil que cerca el desenvolupament del reciclatge i l’economia circular en teixits no aprofitables, convertint-los en nous recursos.

Celebrem la Jornada ‘Hagamos el textil circular’ sobre innovació tèxtil
Celebrem la jornada ‘Hagamos el textil circular‘, un esdeveniment especialitzat en el futur del teixit circular on compartim diferents projectes i iniciatives d’innovació tèxtil i d’àmbit social i a la nostra seu. 

Participem en la 080 REBORN
La roba de la desfilada 080 REBORN ha estat cedida per diverses associacions gestores de residu tèxtil i han estat creades a Laboratori Tèxtil de Solidança pels dissenyadors Fermín+Gilles que han creat una linea de roba molt innovadora i actual que ha triomfat a la performance d’obertura de la 080 Barcelona Fashion.

Rebem el premi EMAS a la Millor Declaració Ambiental
Solidança ha estat atorgada amb el Premi EMAS a la Millor Declaració Ambiental de l’any 2022. Aquest reconeixement arriba gràcies a tots els esforços que, des de fa més de vint-i-cinc anys, l’empresa realitza en matèria mediambiental. 

Gràcies a totes les persones que ho han fet possible, seguim treballant de valent per un 2024 ple de noves fites i oportunitats!